top of page
Search
  • Violeta Streidel

Câte un porc


Cateodata ne iese in cale un porc, in sensul de asshole, jerk, ticălos. E o chestie universala căreia nu trebuie sa ii fii victima.

Ei pot fi de ambele feluri: ea sau el, dar voi folosi, simplificat, masculinul.


Deși nu e scuzabil, întotdeauna exista o explicație pentru porc: de la cel ce practica bullingul ca forma de cariera in viața, pana la cineva foarte grabit, foarte nefericit sau privat de somn. Porcii apar și ca urmarea a unei diferențe de putere, de autoritate sau inechitate de venituri. Unii pur si simplu cred ca trebuie sa fii a dracului ca sa reusesti ( cazul Steve Job, creatorul Apple, cel mai bun exemplu de asshole).


Trebuie sa cantaresti situația și sa vezi dacă ești singura victima sau sunt mai mulți. A avea aliați este important.

Dar daca ești singura, trebuie sa aduni dovezi, și cu tehnologia existenta- sigur poti: documente, aliați, martori. Cu o strategie buna, elegant, vei putea sa îl pui “ in a frame” , sa îl expui, sa îl înramezi.


Uneori însă, singura sansa este sa rezisti; pentru ca e unicul client, pentru ca depinzi de acea persoana, de acel venit, sau e un vecin și nu sunt șanse de mutare.


In acest caz eu le dedic porcilor un rol, ca într-un film. Și orice ar spune, nu este personal, este scripted, este rolul lor. E un fel de detasare emoțională. Nu mai este vorba despre mine, ei sunt personaje de circ. Și cu cât este mai absurda comportarea lor, cu atât rolul este mai incredibil și amuzant.

Apoi îmi imaginez ca sunt un colecționar, iar ei sunt exponate in colecția / galeria / mea de porci.


In orice caz, ramai lucid, rece, civilizat, grațios și NU TE TĂVĂLI cu ei.

Tu te murdărești, iar lor le face și mai mare plăcere




149 views0 comments

Recent Posts

See All

Cuminte și cum-minte rimează cu minte

Bunica mea a primit, de la fiecare dintre cei patru gineri, câte o scrisoare in care, mai direct sau voalat, ii mulțumeau ca le-a dat “o fata cuminte”. “Cuminte” avea sensul de “virgina”, sens pe care

Post: Blog2_Post
bottom of page