top of page
Search
  • Violeta Streidel

Fără sutien

In filmele americane nu ai sa vezi sâni goi.


Ai sa vezi, uneori chiar in primele cinci minute: explozii de apocalipsa - cu poduri frânte, cadavre atârnând pe balustrade, clădiri in colaps, intestine întinse pe pavaj și creieri unși pe parbrize, dar nu ai sa vezi sâni.


Americanii au o relație ciudata cu trei părți ale corpului și sânii sunt inamicul principal pentru ca pozitionati la nivelul superior și cu balans, ar putea, împotriva precautiilor luate, împotriva moralei și pudorii, sa apara.

Americanii nu vor sa vadă sânii chiar și înainte de a fi sâni, in orice etapa a vieții trebuie făcuți invizibili.


In public, sânii, in formatul lor complet, in pereche și cu sfârcuri - nu exista! La nici o vârsta!


De cum se face vara, gradinitele de pe aici scot afara câte un furtun și câte o mini piscina și uda copiii din picioare, pe iarba, sau așezati in cavitățile alea de plastic. Ei adora acest program, nu e nimic pretențios, e o joaca “ la Mare , la soare”.

Desigur ca e fără Mare, si valuri, ci improscati cu un simplu tub flexibil racordat la rețeaua orașului. Alteori ii “ iriga” cu un sistem din ăla cum vezi la noi in câmpul de rapița.


Ca sa participe, fiecare copil trebuie sa aibă un costum de baie, un prosop și un schimb de haine, ceea ce am si împachetat pentru ai mei.

Când am venit sa ii iau de la școala, capul școlii ( the head of school) m-a luat deoparte și mi-a spus :

“ Rebecca nu a putut participa azi la jocul cu apa cu ceilalți copii. Nu a avut costum de baie. Adică avea slip, dar nu are sutien “

- Pai, la 3 ani , cum sa aibă sutien ?

- Trebuie sa aibă sutien , așa e costumul bottom & top ( doua piese)

- Dar dacă nu are sâni, pentru ca ai văzut, chiar nu are , de ce sa poarte sutien ?

- Uite ce este, noi o lăsam cu tricoul pe ea, sa se joace cu ceilalți copii, ca a plâns tot timpul cat a stat deoparte (?!?). O lăsam sa se ude așa pe tricou, dar nu putem permite ca O FETITA PE JUMATE GOALĂ sa alerge liberă, in public, printre ceilalți copii, îmbrăcați normal (!?! ) ( we can’t allow a little girl half naked to run wild between the other kids proper dressed!)


Dacă ma intrebi pe mine, a alerga cu un tricou ud mi se pare o idee si mai nefericita, asa ca am alergat sa-i cumpar sutien, mărimea 3 ani. Erau și pentru 6 luni, de unde am înțeles ca de fapt ea a faultat sistemul vreo 2 ani jumate, asta da, free spirit și avangarda și revolta și rebeliune !

Asta a fost momentul in care orice posibila viitoare înclinație spre topless a fost ucisă, bretele și balene și sârme și dantele menite pe viața.


In aceeași vara, la Marea Neagră, fiu-miu de 6 ani ii spunea lui taică-său la telefon : “ nu poti sa crezi ce văd aici ! Mama, ciupește-ma sa știu ca nu visez ! O mulțime de fete fără sutien! Daaa! Fără sutien ! Nuuuu! Nu sunt de vârsta mea !!! Sunt mari, mult mai mari, foarte mari ! Nu pot sa cred !!

Tata! Vino urgent !!!


Love is Good ❤️




8 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page